ЗА НАС

Secura Македонија [www.secura.mk] е претставништво на израелската групација Secura Tech Group Ltd. [www.securatechgroup.com] koja е произведител на безбедносна опрема и дополнително преку своите претставништва е есклузивен застапник на над 15 израелски брендови кои се лидери по успешноста во областа на безбедноста и заштитата на личниот интегритет, безбедноста на домот и бизнисот и на се останато кое го поседуваме. Токму и затоа мотото на Secura e Protects what matter или Го чува она што е вредно.

 

Secura со својот тим на експерти од областа на безбедноста, како и со своето големо интернационално искуство ви нуди партнерство при дизајнирање и интергација на сложени безбедносни системи и проекти. Освен консултанстство во областа на безбедноста Secura e вашиот сигурен партнер кои во Македонија ги носи едни од најквалитетните израелски производи во оваа област и нуди одлична поддршка при интергацијата и оддржувањето на опремата.

 

Secura нуди алармни системи, видео надзор, периметарна заштита, цивилни радари, софтверски решенија за подобрување на безбедноста во компаниите и државните објектите, специфична опрема за заштита и заштита на домот и возилата, и останати безбедносни производи.

 

ВИДЕО НАДЗОР

Secura е есклузивен застапник на Балканот на најголемиот израелски бренд кои произведува опрема за видео надзор, Provision ISR.

Компанијата произведува камери и видео рекордери повеќе од 25 години кои се одликуваат со врвен квалитет и издржливост. Оваа компанија е присутна во над 50 земји во светот и претставува многу ремониран бренд на светско ниво.

 

Provision ISR е единствениот бренд во Македонија кој како гарант за квалитетот на своите производи дава 2 годишна гаранција од денот на купување на производите. Тоа го оправдува влогот на оваа компанија во истражување и развој и малиот број на случаи на неисправност на опремата, и затоа Provision ISR силно верува во исправноста и трајноста на совите производи.

 

Provision ISR поседува асортиман на производи кои ја прави компанијата да биде One stop shop партнер, која нуди целосна палета на производи потребни за инсталација на видео опрема од различен тип. Компанијата нуди аналогни и аналогни HD kameri, IP камери, IP P&V камери, маскирани камери, видео рекордери и NVR-и, адаптери и конектори и т.н

 

Исто така израелскиот бренд Provision ISR може да се пофали со конкурентни цени кои им овозможуваат на локалните дистрибутери силно да се борат со конкуренцијата и да се стремат кон лидерство на пазарот.

 

 

Дистрибутерска мрежа- Provision ISR

 

Јака страна на Provision ISR е силната подршка која им ја даваат на своите дистрибутери и крајни корисници. Provision ISR поседува свој call центар кои помага при инсталација на опремата и разрешување на технички проблеми. Исто така Provision ISR константно посветува внимание на едукација и вмрежување на своите дистрибутери и инсталери, преку организација на разни обуки и тренинзи, сертификација на инсталери, организирани посети на други пазари, посета на фабрика и т.н. Во зависност од успешноста и должината на соработката Provision ISR со својот систем на класификација на дистрибутери им овозможува на своиоте партнери константно да добиваат подобри понуди и посилна поддршка со цел да бидат поконкурентни на пазарот, да растат и да остваруваат поголем бизнис успех.

 

 

АЛАРМИ СИСТЕМИ

Secura е есклузивен застапник за Балканот на реномираниот израелски бренд Pima Alarms, www.pima-alarms.com

 

Pima e единствениот израелски производител кои навистина се произведува во Израел. Pima постојат 27 години и продаваат во над 50 земји и се макет лидери во многу земји. Во Израел Pima со својата продажба со години држи 70% од пазарот поради константниот квалитетот и силната техничка поддршка која им ја даваат на своите клиенти.

 

За својот врвен квалитет производителот дава гаранција од 3 години!

 

 

OCTOPUS- МЕНАЏМЕНТ СОФТВЕР ЗА ТЕХНИЧКО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ

 

Secura во Македонија носи многу уникатко и иновативно софтверско решение преку кое компаниите и обезбедувачите од агенциите за обезбедување можат од својот мобилен телефон да следат над 35 модули кои ќе им помогнат да ја подигнат својата ефикасност, како на пример: камери, алармни системи, противпожарени системи, отворање и затворање на рампи и боларди, менаџирање со системи за пристап, SCADA, GIS мапи, систем за менаџмент со рути и многу други.

 

Компаниите со ова решение ќе добијат поквалитетни безбедносни услуги и ќе го намалоат трошокот за физичко обезбедување.

 

Octopus нуди кастимизирани решенија за над 30 индустрии: аеродроми, банки, хотели, трговски центри, резиденцијални објекти, фабрики и многу други.

 

Низ светот за својата безбедност Octopus го користат Coca Cola, Calsberg, Prigat, Visa Call и многу други реномирани компании, светски аеродроми, железнички станици, судови, банки, потоа разни воени и полициски служби, многу агенции за обезбедување и т.н.

 

 

РАДАРИ

Secura е единствената компанија која во моментов во Македонија нуди цивилни радари кои се користат за периметарна заштита на површински поголеми објекти. Радар од 360 степени кои достигнува должина на покривање од 600m, покрива вкупна површина од 38 хектари и заменува 27 термални камери. Ова ги прави радарите економично решение за периметарна заштита кои ги намалуваат трошоците на проектот.

 

 

 

ПЕРИМЕТАРНА ЗАШТИТА, Бариери, боларди и безбедносни врати

Secura на балканот го носи најголемиот бренд на опрема за периметарна заштита кои е најголем добавувач за периметарна опрема на Израелската влада, армија и полиција и разни светски безбедносни агенции.

 

Асортиман на производи:

 

  • Автоматски, полуавтоматски и фиксни- безбедносни боларди [стубчиња]. Стандарди: DOS (K-4 , K-8 , K-12) /ASTM /PAS68
  • Паркинг рампи- Електрични, рачни, хидраулични и пневматски.
  • Заштитни влезни врати – Лизгачки, атни-експлозивни, конзолни.
  • Патни блокатори         
  • Атни-експлозивни врати
  • Turnstile влезни системи                       
  • Клинци-блокатори
  • Under Vehicle Inspection System– Системи за скенирање на подвозје на возила.
  • License Plate (LPR/ANPR)& Vehicle Recognition Solutions (VRS)- Системи за препознавање на таблици и марка на возила.
  • Системи на контрола на влез и излез на паркинзи Паркинг менаџмент системи.

Опремата е произдведена според серија на интернационални стандарди и сертификати за издржливост при штети:

PAS68 DOS ASTM ANAB

 

 

Референтна листа:

Израел: Министерство за одбрана, Министерство за внатрешни работи, Гранични премини со соседите, патарини, безбедносни пунтови, Хидро централи и огромен број приватни објекти.

Аеродроми: Израел, Романија, Молдавија, Индија и многу други.

Амбасади: Израелска амбасада во Франција, Urugvaj, Индија и многу други.

Приватни компании: IKEA, TAG, BMW, Hotel Chains, TATA Motors, Park Plaza Bangalore и многу трговски центри ширум светот.

 

За повеќе информации за нашите производи разгледајте ја секцијата “Продукти” на нашата веб страна.

 

Доколку сте заинтересирани да бидете наши дистрибутели или големи корисници или Ви треба искусен консултант во областа на безбедностна Ве молиме испратете ни барање за состанок.